3 grunner til å betro BGA dine smalfilmer

3 grunner til å betro BGA dine smalfilmer

Å bestemme seg for hvem du skal stole på til å redde dine verdifulle minner er et stort og viktig valg. Derfor ønsker vi hos BGA Minner å fortelle hva det er som gjør oss unike, og hva vi gir deg som kunde.

Vi rengjør og reparerer alle filmer

Majoriteten av alle filmer vi får inn er minst 30 år gamle (den eldste filmen vi har digitalisert var fra 1934). Uansett om filmene kun har ligget i boksen sin eller om de har blitt sett på mange ganger, er det nesten alltid en skitten hinne på filmen. Ettersom vi rengjør alle filmer to ganger får vi fjernet (nesten) alt støv, som eller ser ut som små, fine hår som danser på filmen. Men fremfor alt får vi frem filmens naturlige farger, ved at gamle belegg og inngrodd smuss forsvinner. Dette gir klarere farger og en bedre skarphet. All vår rengjøring overvåkes av en operatør, som samtidig sørger for å reparere skadde skjøter og komplettere filmen med hvit start- og sluttremse. Dette gjør at du ikke mister verdifulle sekunder av dine minner unødvendig.

Erfarne operatører av skanner

Vi blir ofte overrasket over hvor god kvalitet som kan oppnås med gamle filmer. En viktig grunn til dette er våre dyktige skanneroperatører som alltid overvåker overføringen og justerer farger (i flere steg), samt kontrast og eksponering. Dette gjør at fargene ofte blir bedre enn når du benytter en projektor, da vi kan korrigere mange av feilene som har oppstått. Vi kan selvsagt ikke utføre mirakler – er filmen virkelig dårlig blir heller ikke sluttresultatet perfekt, men vi gjør alt vi kan for å få frem det beste resultat som er mulig å få.

Klikk her – om du vil lese mer om vår historie fra 1993 til i dag!

Orden og oversikt ved overføring

Ofte hjelper vi til med å digitalisere et helt slektarkiv, der bildene ikke alltid er tydelig oppmerkede. Vi gjør dog alltid vårt beste og forsøker å få så god orden som det lar seg gjøre. Står det titler på filmene eller filmenes esker, skriver vi alltid inn disse som filnavn i USB-minnet eller titler i menyen på DVD-platen. Dette gjør at det blir mye enklere for deg i ettertid å virkelig vite at filmen du kikker på faktisk var fra morfars 70-årsdag i 1974, og ikke noe annet. Vi skriver alltid årstallene først, slik at bildene enkelt havner i kronologisk rekkefølge både på DVD-platene og i USB-minnet.