Historikk

Historikk

Selskapet ble startet i 1993 av Bengt Andersson i Gävle, med fokus på produksjon av informasjonsfilmer og overføring av smalfilm til VHS. Virksomhetens hovedfokus var produksjon av filmer, og smalfilmoverføringen var en nisje. På slutten av 1990-tallet begynte etterspørselen på overføring og konverteringstjenester å øke og ble en større del av selskapets virksomhet.

2002-2005
Dette var årene da etterspørselen på overføring til DVD eksploderte og året da Björn Andersson begynte å jobbe heltid i selskapet. Vi investerte også i nye maskiner for å klare å bearbeide alle typer overføringer av videokassett til DVD. Selskapet var fortsatt i Gävle og hadde ca. 100 kunder i 2002.

2006
Vi begynte å investere i og arbeide med å utvikle egne maskiner for overføring av smalfilm som kunne oppfylle de kravene vi stilte til høy kvalitet og enkel håndtering.

I april ble vår første filial åpnet på Lidingö i Stockholm.
I august ble den første utenforstående medarbeideren ansatt på Gävle-kontoret (Kristoffer Sjölén). Kristoffer jobber fortsatt der og er den som har ansvaret for det pågående arbeidet med smalfilmoverføring.

I september åpnet vår filial i Gøteborg.

I oktober, etter økende etterspørsel, utvidet vi vår virksomhet til å inkludere lysbilder og foto. På samme tid ble også Niklas Ekbom ansatt, og fikk ansvaret for å drive lysbilde- og fotoavdelingen. Niklas er fortsatt ansatt i selskapet.

2007
I løpet av april åpnet vår filial i Malmø/Arløv. I oktober åpnet vår andre filial i Hammarby Sjöstad i Stockholm.
Vi hadde i løpet av 2007 over 1000 fornøyde kunder.

2008
Vi utvidet vår leveringsservice til å omfatte femten steder rundt om i Sverige. Vi byttet til og med lokaler både i Gävle og i Göteborg. I Gävle flyttet vi i juli til et 320 kvm stort butikklokale i Södre Kungsgatan 34B, der vi nå har hoveddelen av vår produksjon. I Göteborg flyttet vi til et butikklokale på Eklandagatan 29A
Vi hadde i løpet av 2008 over 2000 fornøyde kunder.

2009
Dette var et opplevelsesfylt år for oss hos BGA Videoproduktion. Vi bygde ut vår populære leveringsservice til å gjelde hele Sverige, helt uten ekstra kostnad.
Vi stengte også våre kontorer i Lidingö og Hammarby Sjöstad for isteden å satse på en butikk i Valhallavägen 36 på Östermalm, der vi kunne tilby kortere leveringstider og bedre åpningstider.
I desember dannet vi aksjeselskap med navnet ”BGA Videoproduktion AB”
I løpet av 2009 hadde vi over 4000 fornøyde kunder og skannet inn over 1.000.000 meter smalfilm.

2010
I løpet av året åpnet 2 helt nye butikker i Stockholm og Norrköping. Vi flyttet også våre Malmö-lokaler til nye spennende lokaler midt i byen, og i den sammenheng utvidet vi våre åpningstider.

I Gävle, der store deler av produksjonen og kundeservicen vår er, hadde vi begynt å vokse ut av våre gamle lokaler på 320 kvm, så i juni flyttet vi et par kvartaler til nye lokaler på 500 kvm – som var større, men fremfor alt hadde en bedre planløsning.

Vi utvidet også vår virksomhet til å omfatte digital fremkalling.

I løpet av 2010 hadde vi over 7000 fornøyde kunder og skannet inn over 1.500.000 meter smalfilm.

2011
I løpet av 2011 kjøpte vi opp to eksisterende fotobutikker i Jönköping og Sundbyberg. Vi påbegynte også modernisering av våre butikker og utvidet våre åpningstider. Butikken i Gävle flyttet til et ordentlig butikklokale – fra tidligere å ha delt plass med vårt hovedproduksjonsanlegg flyttet nå Gävlebutikken til et eget butikklokale sentralt i Gävle.
I løpet av året hadde vi over 9000 fornøyde kunder.

2012
Vi fortsatte å fokusere fullt på å modernisere våre eksisterende butikker og satse på flere tilleggstjenester. Vi åpnet også BGA Fotosenter, som i dag finnes på en egen hjemmeside der vi fremkaller bilder og lager forstørrelser.
I løpet av året hadde vi over 10.000 fornøyde kunder.

2013
Vi startet ytterligere en sidevirksomhet, BGA Fotobutikk, der vi spesialiserte oss på fotorammer og album. Vi utvidet også vår lydavdeling med dyktig personell og en stor maskinpark for å kunne håndtere enda flere kompliserte lydformat.
I løpet av året hadde vi totalt 10.500 fornøyde kunder.

2014
Vi kjøpte opp ytterligere en eksisterende fotobutikk på Folkungagatan i Stockholm. Vi merket også en tydelig overgang fra overføring til DVD til at nesten alt isteden ble overført til USB. Vi fikk til og med et par større museer som kunder, som ville ha hjelp med konvertering av gammelt materiale.

2015
Satset vi mye på kvalitetsforbedrende tiltak, ved å gå gjennom hele vår tekniske prosess for å kunne levere enda bedre kvalitet på de jobbene vi gjør. Videobåndene blir eldre for hvert år som går, noe som stiller høyere krav til det tekniske. Etter mye etterspørsel innførte vi søndagsåpent i butikken på Folkungagatan og lørdagsåpent i Malmö.

2017-2018
Vår butikk i Oslo flyttet til nye lokaler i Vogts gate 64, og vi fortsatte vårt stadig pågående arbeid med å finne og implementere den mest moderne og beste teknikken for høykvalitets filmoverføring. Ved slutten av 2018 flyttet vi også vår butikk i Gävle til lokalene på Utmarksvägen 2, i samme bygg som vårt hovedkontor, produksjon og lager.

2019
Vi kjøpte inn nye maskiner og lanserte et par nye tjenester som blant annet innebar at vi kunne tilby skanning av lysbilder i veldig høy oppløsning og med bedre fargegjengivelse, samt tilby rengjøring av LP-plater for brus- og støyreduksjon. Vi fornyet også hele vår grafiske profil, og butikkene rundt omkring ble stylet og kledd opp i vår nye stil.

2020
Under coronapandemien ble mye tid brukt hjemme. Mye tid for refleksjon, og opprydding i bortglemte saker gjorde at kjærligheten for gamle minner virket vekket til live, hvilket medførte at interessen for filmoverføring var ekstremt stor. Midt oppe i dette flyttet vi også vår produksjon til egne lokaler i Gävle.