Teknikk – Smalfilm

Teknikk – Smalfilm

Rengjøring:

Vi får ofte spørsmål om rengjøring virkelig er nødvendig. I henhold til vår erfaring, så er rengjøring meget viktig for å oppnå et virkelig godt sluttresultat. Det er to grunner til dette

1 – Man får bort all skit som ”danser rundt” på filmen. Noe som oppleves som forstyrrende på en TV-skjerm

2 – Belegg, som man vanligvis finner på filmene, forsvinner. Gammelt belegg risikerer ellers å gi en dårligere skarphet og fargegjengivning

Alle filmer rengjøres to ganger for å få bort alt av skit og belegg. Rengjøringen skjer manuelt, noe som medfører at en av våre operatører gransker filmen, fikser ødelagte traser og manuelt bedømmer filmens tilstand. Ved rengjøring brukes bare godkjente og miljøvennlige væsker, som er spesielt utviklet til film.

Skanning:

Alt av smalfilm vil bli skannet i en FlashscanHD (720p) eller Flash Transfer Choice (opp til 2k) fra MWA-Nova. Ved skanning sitter en av våre erfarne teknikere med og sørger for riktig eksponering og justering av fargemetning og hvitbalanse.

Vi skanner alle filmer som HighDef, noe som gir en betydelig bedre kvalitet, deretter konverteres filmene til det formatet du som kunde ønsker.

Redigering:

Ved redigeringen foretas det også en nærmere granskning av kvaliteten, og filmer med uklare farger eller eksponering, får her en ekstra justering. Vi ser også gjennom all film og fjerner helt hvite eller svarte partier. Avsnitt med ekstrem uskarphet vil normalt sett også redigeres vekk. Du betaler bare for den ferdige filmen, og ikke for de avsnittene vi fjerner.

Format:

Her er de formatene vi anbefaler. Selvfölgelig kan vi også levere i andre formater, men dette er det vi anbefaler.

H.264 – HighDef – Anbefales av oss!
Ett nytt og avansert filformat, som er svært godt egnet for HighDef filer. Formatet er utmerket til å legge filmer på USB-minne eller lignende, så du kan overføre dine filmer til enten datamaskiner eller TV/DVD med USB-inngang. Til hjemmebruk er dette også et egnet format for å kunne redigere dine filmer. Kan leveres i både 1080p og 2k avhengig av hva du ønsker.

Filstørrelse per minutt:
1080p: 145mb
2k: 180mb

ProRes 422 – HighDef
For deg som ønsker dine smalfilmer i HighDef, med den aller beste kvaliteten, uten kompromisser. Fungerer like bra på PC som Mac. Tenk på at det kreves en kraftig datamaskin og de siste versjonene av programvarene, for å kunne håndtere HighDef filer. Dette formatet egner seg bare til redigering og ikke for å lett kunne se på dine filmer. Leveres i 1080p eller 2k oppløsning.

Filstørrelse per minutt:
1080p: 1500mb
2k: 3000mb