Teknikk Videobånd

Teknikk – Videokassett

For å kunne levere høy kvalitet når vi gjør om videokassetter til DVD eller USB, finnes det et par ting som er veldig viktige. Her kommer en kort forklaring på hva vi gjør.
1 – Rengjøring av maskinene
Gamle bånd har ofte løst belegg som fort kan gjøre en videospiller skitten. Det som da skjer, er at kvaliteten på overføringen blir dårlig. Det gjør at bildene blir støyete og at lyden kan bli dårligere.
Derfor har vi som rutine at vi rengjør våre videospillere med jevne mellomrom, for å kunne fjerne dette belegget før det medfører dårlig kvalitet.

2 – Ulike kassetter fungerer varierende godt i ulike videospillere
Enkelte kassetter fungerer utmerket, uansett hvilken spiller man benytter seg av, men mange ganger er det stor forskjell i kvalitet, avhengig av hvor godt kassetten og spilleren passer sammen. Ettersom vi har tilgang til over 30 forskjellige videospillere, så finner vi nesten alltid en perfekt kombinasjon.

3 – Overføring av materialet fra video til digitalt.
Her bruker vi alltid doble stabiliseringsmaskiner for å fjerne ev. forstyrrelser i bildene (Først og fremst at bildet hopper). Alt materiale kjøres gjennom en datamaskin i høyeste kvalitet, for deretter å konverteres til de formater du som kunde måtte ønske.

Velger du vår plusspakke, justerer vi også bilde og lyd kontinuerlig på hver kassett for å få ut så god kvalitet som mulig i hver scene. Dette gjøres med spesielle maskiner, direkte på det analoge signalet, noe som gir en mye høyere kvalitet enn dersom man forsøker å gjøre det samme i etterkant, på en datamaskin.

Format

Her er de formatene vi anbefaler. Naturligvis kan vi også levere i andre formater, men dette er det vi anbefaler.

H-264
Er et nytt, avansert filformat, som er det formatet vi bruker som standard når vi leverer film på USB-minne. En time med film krever omtrent 3 GB og kan ses på både PC og Mac. Fungerer også bra i de fleste TV-er med USB-inngang. Og det går også fint å redigere i de fleste nyere redigeringsprogram.

AVI / Quicktime (DV-codec) – Standard SD (DVD)
Standard format av høyeste kvalitet, som fungerer i alle redigeringsprogram. Et plasskrevende alternativ, men som til tross fungerer bra på noe eldre redigeringsprogrammer og datamaskiner. Si ifra om du har PC eller Mac ved innlevering.
Størrelse: 1 minutt med film blir ca. 220 MB. 60 minutter med film blir ca. 13,5 GB.

MPEG-2 – Standard SD (DVD)
Fungerer bare på PC og egner seg ikke like godt til redigering som AVI/Quicktime. Krever dessuten et moderne redigeringsprogram og en relativt ny datamaskin. Filene blir dog betydelig mindre, noe som gjør det mulig å legge filene direkte på DVD-plater.
Størrelse: 1 minutt med film blir ca. 50 MB. 60 minutter med film blir ca. 3 GB