Har du fine minner på VHS?

VHS til DVD/PC

VHS, som står for Video Home System, er et format for videospillere som ble lansert på markedet i 1976. På 80-tallet dominerte dette formatet for film, og mange filmet derfor både det ene og det andre med egne videokameraer og lagret alt på VHS-kassetter. VHS var standard for hjemmevideo fram til DVD-plater dukket opp mot slutten av 90-tallet, og etter dette begynte vi å ta farvel med vår gamle og trofaste venn VHS. I takt med forandringen endret man også avspillerne, og nå er det ikke lenger vanlig å finne en VHS-spiller hjemme hos noen.

I dag er det også mange som dropper videospillere fullstendig siden vi kan få tilgang til alt vi ønsker med internett og PC i stedet. Men det finnes fremdeles mange herlige VHS-filmer som er fylt av vakre og fantastiske minner som man ikke ønsker skal gå tapt. Derfor kan det være lurt å finne dem fram og rett og slett bytte format slik at minnene kan leve videre og du kan kose deg med dem når du vil. Den beste måten å gjøre dette på, er ved å digitalisere dine VHS-minner.

I tillegg til mangelen på avspillere du kan bruke for å se på dine gamle VHS-minner, så er ikke dette formatet det beste og tryggeste heller. Utviklingen går alltid framover, og teknologien blir bare bedre og bedre, så om det er noe du må fokusere på når det gjelder bevaring av minner, så er det å satse på ny teknologi som varer. En VHS kan gå i stykker, og da følger alle minnene dine med i graven. For å sikre minnene dine for all framtid er det et smart valg å forvandle VHS til et digitalt format, og dermed kan du overføre VHS-ene dine til PC. Dette er noe vi på BGA kan hjelpe deg med.

Å bytte format på videofilmene dine, altså å overføre VHS-ene dine til digitale filer, kan du selvfølgelig gjøre på egen hånd. Men dette kan være en kronglete prosess som kanskje ikke alltid er verdt å ta sjansen på når det dreier seg om dyrebare minner. Prosessen krever et verktøy som kan digitalisere filmene dine direkte til et minnekort. Minnekortet kan du etterpå koble til din PC og jobbe videre med der. Men hvis du hverken vil streve, kjøpe verktøy eller risikere feiltrinn, så kan det tryggeste være å overlate det til profesjonelle.

Vi tar hånd om dine VHS-filmer og overfører dem til et format du kan bruke på din datamaskin, enkelt, trygt, og raskt. Innen kort tid kan du kose deg med dine minner, lett tilgjengelig direkte på din PC. Du kan forsikre deg om at de vil bevares for evig, og det blir også lettere for deg å dele dem med resten av slekten eller vennene dine. Stikk innom butikken vår i Vogts gate 64 i Oslo for personlig service, eller send inn materialet ditt til oss, så hjelper vi deg med å få digitalisert dine VHS-filmer. Vi kan gjøre om VHS til DVD eller føre de over til en USB minnepinne!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *