Beholde dine beste minner

Det er ikke lett å vite hvordan man kan håndtere materialet sitt på den beste måten, hvordan man kan oppbevare det, hva man skal gjøre med det, hvor mye av skadet materiale kan man redde og så videre. Som en vanlig person trenger du hjelp fra kunnskapsrike i feltet, og selvfølgelig er det akkurat der vi kommer inn i bildet.

Vi er her for deg som trenger hjelp med å overføre materiale fra VHS, lysbilder, osv. Siden vi har lang erfaring i feltet kan du forvente at dine kjære, gamle minner vil bli godt tatt hånd om, og resultatene vil bli så gode som de kan bli!

Nedenfor og på siden vår forøvrig finner du informasjon om hvordan du kan håndtere materialet ditt, hvordan vi jobber med det, hvordan resultatene kan bli og alt annet du kan trenge svar på!

Vekk dine gamle minner til live!

Vi jobber med å gjenopprette gammelt, skadet materiale og digitalisering av gamle formater. Hvis det for eksempel er slik at du merker at en gammel VHS ikke fungerer i en gammel VHS-spiller, kan det faktisk hende at spilleren er blitt ødelagt. Man tenker kanskje ikke på det, for man går jo ut fra at det er båndet som er skadet.

Når vi jobber med å gjenopprette og oppdatere gamle filmer, lysbilder osv. på daglig basis, har vi selvfølgelig alt vi trenger for å få det beste ut av den originalen du sender til oss. Vi tar vare på det med varsomhet og behandler det som om det var våre egne verdifulle minner. Ved å sende materialet til oss, kan du være sikker på at ting gjøres profesjonelt med respekt både for deg og dine minner og for selve materialet.

Det er lett å samle slike ting hjemme, og det er ikke uvanlig at esker med familiefilmer, lysbilder osv. går fra ett familiemedlem til et annet. Man kan lett bli litt lat med å ordne opp i denne typen ting, men så snart man kommer i gang, er det vanskelig å stoppe! Tenk deg selv å overføre minnene dine som i starten er i form av store VHS-filmer og lysbilder til USB og DVD! De tar ikke bare mindre plass, men da får du også mye bedre kvalitet på materialet.

Det er mange forskjellige grunner til hvorfor du burde digitalisere, men hovedgrunnene kan oppsummeres slik: du får materialer av god kvalitet, som også tar mindre plass hjemme. Mange VHS og lysbilder tar opp ekstremt mye plass og det er alltid irriterende med for mye ting og tang.

Hvis du gir de gamla minnene dine en oppussing hos oss, kan du mye enklere håndtere alle bildene og filmene enn hvis du beholder de gamle formatene. Det er viktig å ha riktig format, fordi vi er blitt latere og ønsker at alt skal skje fort. Det er også på denne måten du kan ta en titt på dem når som helst. Hvis du har VHS og lysbilder er det ikke alltid lett å få sett dem. Selv om de innholder kjempemorsomme og hyggelige minner, er det ofte arbeidsintensivt å finne frem en VHS-spiller eller lysbildeprojektor (hvis du har tilgang på en i det hele tatt).

Henvend deg til oss så snart du bestemmer deg for å starte digitaliseringsprosjektet ditt, fordi jo fortere du kontakter oss, desto raskere kommer det endelige materialet tilbake til deg. Vi håper du ønsker at vi skal digitalisere alle de gamla materialene dine, men hvis du ikker er sikker på detta kan du begynne med å sende inn materiale i en mindre skala først og sende inn mer over tid.

Selvfølgelig er det flott når en slik ordre er klar til å sendes, fordi vi vet at mottakeren kommer til å bli veldig glad! Det er veldig positivt følelsesmessig for mange, slik som våre kunder også sier, da vi gjenoppliver gamle minner som du ikke trodde du skulle se igjen.

Digitaliser gammelt materiale som overraskelse og gave!

Når du begynner å se på gammelt materiale, vil du snart merke at det er som du vil dele med resten av familien og slekten din. En morsom idé er å digitalisere disse ved hjelp av oss, og så gi bort minner man deler sammen i bedre og mer moderne formater. Det høres kanskje ikke så stort ut å gi en DVD eller en USB-pinne som en gave, men forestill deg glede når du innser at det for eksempel er store deler av ens barndom eller kanskje et bryllup som er reddet!

At vi internt trener våre ansatte kontinuerlig betyr at vi alltid ligger et steg foran, og som kunde kan du være sikker på at materialet ditt blir håndtert av de mest respektfulle hendene. Åpenbart er det viktig når man skal gi bort denne typen personlige gaver, å vite at de som har bidratt og skapt selve gaven er gode på hva de gjør. Enda viktigere er det å vite at jobben er gjort av personer som viste materialet respekten det fortjener, og det gjør vi!

Hvordan lagrer jeg mitt materiale trygt?

Når det kommer til gamle kjære minner, bør man selvsagt tenke seg om to ganger når det gjelder lagring. Hvis du er forsiktig med materialet ditt hjemme, blir også resultatet av digitaliseringen vi gjør bedre.

Vi kan jobbe med alt slags gammelt materiale, så selv om du eller noen andre i familien har vært slurvete, er det alltid en sjanse for at det kan gjenopprettes av oss. Vi oppnår dette med 99% sikkerhet, så med andre ord er det en stor sjanse for at du blir mer enn fornøyd med resultatet når du bruker oss!

Hva er våre tips for lagring? Jo, vi anbefaler at du alltid holder ditt gamle materiale svalt og i et miljø der det ikke er fuktig. Mange bruker et kott eller kjelleren for lagring, og det er jo også det disse plassene er for. Det er imidlertid slik at det ikke alltid er best å lagre ting i slike rom. For eksempel VHS, lysbilder/dias osv. skal man være så kjærlig mot som mulig, så ikke la dine gamle minner ligge i en eske på et fuktig kjellergulv!

Det er mye som kan skje i en bod eller kjellerrom, og spesielt hvis man bor i et hus med flere familier. I tillegg til brann eller fuktskader som man ikke ser før man begynner å pakke ut alle de gamle boksene, tyveri og annet, er det også slik at man utsetter tingene sine for unødvendige slitasje ved ikke å oppbevare det man bryr seg om på egnede steder i huset eller i leiligheten.

Tenk på at det kan være både rotter, andre skadedyr og andre ting som kan skade materialet permanent hvis man plasserer lysbilder, VHS og annet i et uegnet miljø.

Skadet originalt materiale – hva gjør jeg?

Med et godt originalmateriale vil åpenbart sluttresultatet bli bedre, det sier seg selv, men selv skadet materiale kan reddes. Rådfør deg alltid med oss før du kaster gammelt materiale som du tror er umulig å redde, for vi har lykkes med det umulige før! Uansett hvor langt unna redning dine gamle minner er, er det viktig at du vet at du bør konsultere oss før du gjør noe du kommer til å angre på.

Kanskje har du forskjellige typer gamle formater du vil digitalisere? Da er du ikke alene. Det er veldig vanlig i dag at du har både lysbilder, VHS og andre som du vil modernisere, samt gi bedre kvalitet. Ofte er det også mulig å finne litt av hvert hos eldre slektninger. I mange tilfeller vet du ikke engang om at alle bildene og filmene du finner hos bestemødre, onkler og så videre, og det kan hende du får en skikkelig morsom overraskelse hvis du tar en titt på loftet deres.

Ikke sjeldent finnes det både filmer og bilder fra fortiden som har blitt glemt av alle i familien. Hvis disse er skadet er det åpenbart morsomt for alle å få dem fikset av oss, slik at du kan se på dem i god kvalitet sammen med hele familien. Alt du trenger å gjøre er å finne materialet og sende det til oss. Så er det opp til oss og våre profesjonelle medarbeidere å fikse materialet slik at det blir plettfritt!

Det spiller ingen rolle hva slags materiale du har som er skadet, vi kan fikse det meste! Som nevnt ovenfor klarer vi å gjenopprette skadet materiale i 99% av tilfellene, og det sier alt. Det betyr faktisk at vi klarer å fikse 9 av 10 skadede originaler, så det er en stor sjanse for at akkurat dine gamle minner kan vekkes til liv av oss!

Hvert år finnes det tusenvis av videobånd hos oss, og vi kan til og med tilby glassbytte på lysbildene. Dette betyr at vi er tilgjengelige for alle som ønsker hjelp til å bare gjenopprette gammelt materiale uten digitalisering. Med våre ferdigheter er vi trygge på våre løfter om fornøyde kunder. Skulle du mot all sannsynlighet ikke være fornøyd med resultatet er det bare å kontakte oss, og så ordner vi det. Så langt har vi bare hatt fornøyde og glade kunder, og det sier mye om våre ferdigheter!

Konklusjon? Kast aldri skadet materiale før du har konsultert oss! La oss bruke vår magi selv på det mest ødelagte originale materialet, for vi er ikke her bare for å digitalisere minner.

Hvordan forbereder jeg materialet mitt?

Først og fremst håper vi at du har oppbevart det på en god måte, men som nevnt ovenfor kan vi vanligvis fikse det selv om du tilfeldigvis er litt slurvet med lagringen. Siden du er kunden vår, er det også du som bestemmer hva du vil gjøre med materialet ditt, men det er smart å merke alt før du sender det til oss.

Hvis du markerer materialet med titler og årstall bruker vi dette som filnavn og overskrifter. Det gjør jobben din mye lettere når du vil finne det du ser etter, spesielt hvis du sender mye materiale til oss. Om du ikke ønsker å gjøre dette, av en eller annen grunn, er det åpenbart ditt valg. Men vår sterke anbefaling er at du merker materialet ditt før du sender det til oss, for det gjør det bedre og lettere for deg og for oss.

Hvis du har både VHS og andre gamle formater du vil sende inn, er det viktig at du vet at du bør prioritere videobåndet. Dette formatet har det høyeste tapet av kvalitet, så det er viktig å sende dem så snart du kan! De andre formatene kan du vente med, om du har flere formater. Siden man ofte har mange videobånd hjemme hos en familie, kan du velge om du vil sende en mindre mengde først, og deretter sende mer, eller om du ønsker å sende en større mengde med en gang.

Når du finner et skadet videobånd hjemme er det ikke lett å vite om det er mulig å fikse, eller hva som er problemet. Dette er vårt yrke, slik at du kan være trygg på at vi vil gjøre alt vi kan for å finne det eksakte problemet.

Det vanligste problemet vi møter på en vanlig dag på jobb er å avgjøre hva som egentlig er problemet med et videobånd vi har fått. Det kan også skje at vi ikke får fikset videobåndet som ble sendt til oss, og det må du være forberedt på når du sender inn materialet ditt. Hvis det er mulig å fikse det, kan det være at spilleren du bruker er feil eller ødelagt, men dog er det andre ting som også kan være årsaken.

Din jobb er å finne det gamle materialet, merke det ordentlig og sende det til oss. Som nevnt er det dumt å gi opp håpet selv om materialet er skadet før vi tar en titt på det, fordi det er en større sjanse for at vi kan fikse det enn du tror!

Et eksempel på hvor bra det kan gå når du sender skadet materiale til oss, er den gangen vi fikk smalfilmer skadet av avløpsvann. Vi plukket opp disse hos kunden, og så brukte vi en hel helg på å tørke de og gjenopprette filmene. Du kan gjette hvor lykkelig både vi og kunden var etter at vi klarte å gjenopprette de smalfilmene! Det er slike dager som gjør at vi virkelig elsker jobben vår!

Kvalitet på sluttproduktet

Når det gjelder å forbedre kvaliteten på originalmateriale, handler det om hvor bra materialet var i begynnelsen. Du kan ikke forvente at materiale som er veldig skadet blir feilfritt, men du kan uten tvil forvente at vi skal gjøre vårt beste for å få det beste ut av det!

Vi anbefaler alltid våre kunder å velge USB-minnepinne fordi det er enkelt å få mange kopier når du velger det. Dette er definitivt en smart måte å lagre gamle minner på, så hvis du ikke foretrekker DVD av en eller annen grunn er det USB vi anbefaler deg å velge. Vi anbefaler også å ha et dobbelt settlagret på forskjellige steder, for da kan du være sikker på at minnene dine ikke forsvinner, og at flere kan dele dem.

Avhengig av typen av originalmateriale kan du forvente mer eller mindre perfekte resultater. Hvis du leverer inn smalfilmer, for eksempel, gjør vi en avansert optisk fargekorrigering og rengjør filmene, noe som vil gi veldig gode resultater. Det er også på denne måten optikken i skanneren blir betraktelig mye bedre enn det er i en standard projektor. Dette gjør at resultatet blir veldig bra –  det er noe du kan stole på hvis du sender inn smalfilmer.

De eventuelle skadene du har på VHS vil være bedre når vi korrigerer og rengjør båndet. Dette er inkludert i vår plusspakke, og ettersom skader reduseres etter korreksjon og rengjøring anbefaler vi at du velger denne plusspakken. Du kan alltid kontakte oss før du bestemmer deg for om du skal velge plusspakken eller ikke, for det kan være vanskelig å vite.

Uansett hva slags spørsmål du har om kvaliteten på ditt gamle materiale, kan du alltid henvende deg til oss for tips og råd. For at vi skal være sikre på hva vi mener det gamle materialet ditt trenger, må vi nok ta en titt på det, da det er vanskelig for oss å bestemme før det gamle materialet er ankommet. Etter at vi har tatt en titt kan vi svare på hva du kan forvente når det gjelder kvalitet på sluttproduktet, slik at du får et relativt raskt svar etter at du har sendt ditt originale materiale til oss.

100% anonymitet

Sliter du med ideen om at en ”uautorisert” kommer i kontakt med en VHS-film fra bryllupet ditt, eller en annen hendelse i livet som føles privat? Til tross for Instagram og Facebook, YouTube og mer, er det faktisk mange av oss ønsker å holde bursdager, julaften og andre anledninger private. Dette kan være et tankekors når du ønsker å sende materiale til et selskap som vil forbedre kvaliteten, ettersom du overlater ditt private materiale til noen du ikke kjenner.

Men når du sender inn ditt gamle materiale til oss kan du være sikker på at vi behandler det godt, og at ingenting av materialet ditt kommer i feil hender. Bare de som jobber i selskapet vil håndtere dine gamle bilder og filmer, og hos oss gjør vi alltid ting korrekt. Tenk tilbake på hvordan det var når vi sendte inn bilderuller til fotobutikken før i tiden, på den måten fungerer det også med materialet du sender til oss!

Et godt tips fra oss til deg er å sjekke under ”Tilfredse kunder” øverst på nettstedet vårt, eller du kan gjøre noen undersøkelser ved å søke etter ”BGA-vurderinger” eller lignende. Da vil du vite hva våre kunder synes, og det er alltid godt å vite som kunde hvilken erfaring tidligere kunder har med oss.

Levering og pris

Så, hvor lenge tar det før du får materialet ditt tilbake? Hvor lenge må du vente? Vi har en vanlig leveringstid på 3-4 uker, uansett hvor mye materiale du bestiller. Med andre ord går det raskt å forvandle gamle, vakre minner skjult i en boks til minner som du kan nyte hver dag!

Hvis du synes det er for lenge, og du helst vil ha en raskere ekspresslevering, kan det alltid ordnes. Det er bare å skrive inn det når du legger inn bestillingen din, så fikser vi det!

Når det gjelder pris vil du alltid motta et bindende tilbud fra oss når du sender inn materialet ditt. Sluttprisen kan bare bli maksimalt 15% mer enn tilbudet, slik at du kan være trygg og sikker på hvor stor kostnaden vil bli. Det er viktig at du som kunde kan føle deg trygg når du sender inn materiale, men det er også viktig at man kan føle seg trygg når det gjelder kostnad. Vi anser dette for å være svært viktig, og derfor kommer våre tilbud ikke til å overstige et rimelig beløp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *